Schimmelnagels behandelen met de Low Level Laser van Mellinn20

 

Inleiding

U heeft waarschijnlijk schimmelnagels. Heel vervelend, want het is ontsierend, besmettelijk en moeilijk om ervan af te komen. Een schimmelnagel wordt vaak onterecht als een cosmetisch probleem afgedaan. Maar wist u, dat wanneer uw weerstand (immuniteit) ernstig is verminderd, een aantal soort schimmels voor ernstige gezondheidsproblemen kunnen zorgen?

Uw huisarts heeft weinig mogelijkheden om schimmelnagels te behandelen. Hij/zij kan u behandelen met orale antimycotica maar zij doen dit niet graag vanwege de zeer ernstige bijwerkingen. Vaak heeft u al diverse middelen geprobeerd, maar heeft u er geen goede resultaten mee geboekt. Goede begeleiding en informatie is essentieel om resultaten positief te beïnvloeden. Als de middelen niet goed worden aangebracht is de behandeling zinloos. Voor mij als medisch pedicure ligt hier een uitgebreid en effectief zorgtraject.

 

Wat is Mellinn20?

De Mellinn20 is een techniek in Nederland waarbij een Low Level Laser een pulserende laser uitstraalt dat gecombineerd wordt met blauw licht energie. Laserstralen dringen door de geïnfecteerde nagelplaat. In tegenstelling tot andere lasertherapieën is de Low Level Laser niet gericht op het vernietigen van de schimmel door middel van warmte. De Low Level Laser zet het lichaam aan tot celvernieuwing waardoor het zelf de schimmel opruimt.

Even alle voordelen op een rij:

 • Pijnvrij (geen warmteontwikkeling)
 • Gemakkelijk thuis te gebruiken (u huurt het apparaat bij mij)
 • Ideaal voor kinderen
 • Prettig in gebruik voor vingernagels
 • Ideaal voor mensen met Diabetes Mellitus en mensen met neuropathie
 • Veilig
 • Geen bijwerkingen
 • Effectieve aanzet tot celvernieuwing

 

Hoe werkt het?

Als uw huisarts schimmelnagels heeft vastgesteld (liefst dmv een biopt), dan kunnen we een intakegesprek plannen, waar we een plan maken.  De Mellin20 is slechts 1 behandeling. Deze stel ik vaak pas voor als alle andere middelen niet hebben geholpen. 

Behandel de schimmelnagel met behulp van de koude low level laser Mellinn20. De inhoud van het pakket:

 • Box met Mellinn20
 • Gebruiksaanwijzing
 • Oplaadsnoer met adapter
 • Opbergtasje
 • Flesje alcohol
 • Wattenschijfjes
 • Anti mycose crème
 • Anti mycose tinctuur
 • Anti mycose spray/deo voor de voeten en schoenen

U neemt bij elke afspraak het hele pakket mee. Dan wordt de werking van het apparaat gecontroleerd en de inhoud van de producten. Het zorgtraject heeft een duur van zes maanden. We starten met een intakegesprek en het afnemen van een biopt. Als de uitslag een schimmelinfectie aangeeft, dan kunnen we het zorgtraject starten.

U krijgt dan het laserpakket met alle benodigdheden. We maken een aantal vervolgafspraken om de voortgang te bekijken en de nagels dunner te frezen. Dit is nodig voor een optimaal resultaat.

Behandel tijdens de behandelperiode iedere dag uw voeten en nagels met crème tinctuur om her-besmetting te voorkomen. Het laserapparaat zet u elke dag op de te behandelen nagels. De behandeling duurt zeven minuten per nagel. De schoenen behandelt u met de speciale schoenenspray. Alle benodigde adviezen en uitleg krijgt u bij de start van de behandeling en bij de vervolg afspraken.

Wij kunnen nooit 100% garantie geven dat deze methode aanslaat maar de resultaten bij collega-pedicures die er op dit moment mee werken zijn goed (datum juni 2017).

 

Totale kosten exclusief borg € 395,00. Uitsplitsing van de kosten:

 • Intake gesprek, eerste behandeling en het nemen van foto’s € 35,00
 • Afnemen van het biopt incl. onderzoek € 25 - € 39,50
 • Huur van de laser per 6 maanden € 150,00
 • 5 x dunner frezen en de nagels en het maken van foto’s € 150,00
 • Anti schimmelpakket € 35,00

 

Schimmelnagels behandelen met gel van LCN

 

Ik behandel schimmelnagels door de nagel die door schimmel is aangetast, te freezen. Meestal blijft er dan niet veel nagel over en ontsiert dit je voet. In de winter is dit een prima behandeling. Je kunt dan met  tinctuur 2 x daags druppelen. Ik raad aan om dit echt minimaal 2 maanden vol te houden om te kunnen beoordelen of het werkt. Elke zes weken komt u terug voor een voetbehandeling waarbij ik de nagel dun frees.

Een andere behandeling is de behandeling zoals hierboven omschreven maar met een reparatie van de nagel met gel (van LCN). Als je in de zomer graag op sandalen loopt of met blote voeten, dan zien je voeten er keurig verzorgd uit. Je ziet niet meer dat het een schimmelnagel is geweest. Met de geltechniek wordt de nagel keurig gerepareerd. De gel wordt uitgehard onder de uv-lamp. De gel groeit gewoon mee met de nagel. In de gel zit een colloid dat tegen de schimmel werkt. Een dag na het aanbrengen van de gel, is het noodzakelijk dat u druppelt met een tinctuur (bij mij verkrijgbaar) om ervoor te zorgen dat het colloid weer geactiveerd wordt. De gel moet om de vier-zes weken even bijgewerkt worden. De gel kan als basis dienen voor gewone nagellak of gellak.

 

Verder is het belangrijk dat u goed ventilerende schoenen draagt. Als u van uzelf weet dat u erg veel last heeft van zweetvoeten, dan kan dit weleens de oorzaak zijn van uw schimmelnagels. Ik verkoop een anti-deodorant voor de voeten waardoor het zweten een stuk vermindert en waardoor ook de schimmels het minder naar hun zin hebben. Schimmels leven nu eenmaal graag in een warme en vochtige omgeving. Als u die aangename omstandigheden wegneemt, is het voor de schimmel ook een stuk minder aantrekkelijk om te leven. Daarnaast verkoop ik ook een product ''voetcare'' welke u kunt gebruiken voor in de schoenen. De nare geur verdwijnt dan uit uw schoenen.

 

Het voordeel van gel is dat ik de nagel kan maken zoals u wilt. De onderstaande foto is de voet van een man.die graag een natuurlijke reparatie wilde. Geen extreem lange nagel. Maar voor een vrouw die graag haar nagels lakt, kan de nagel natuurlijk ook wat langer gemaakt worden.

 

 

voor de behandeling

 

Na de behandeling