Wat is het doel van een nagelbeugel?

Nagels die ingroeien doen vaak ontzettend veel pijn. Door het aanbrengen van een nagelbeugel kunnen we de nagel proberen te begeleiden bij het groeien. De beugel blijft vaak maanden zitten en de nagel wordt gecorrigeerd. Op het moment dat we de beugel eraf halen (als deze uitgegroeid is) dan is de nagel rechter en doet hij dus geen pijn meer. Direct na het aanbrengen van de nagelbeugel voelt de cliënt al verlichting. De nagelbeugel wordt goed vastgezet met gel. composiet of acryl. De nagelbeugel kan een wigexisie (een operatie door huisarts of dermatoloog) voorkomen. De nagelbeugel is niet voor iedereen geschikt. Bij hele jonge kinderen kan het bijvoorbeeld niet. Bij schimmelnagels kunnen we vaak ook geen beugels plaatsen. Om zeker te weten of de nagelbeugel wat voor u is, kunt u het beste even contact met mij opnemen voor een vrijblijvende afspraak.

 

Nieuw in mijn praktijk is de nagelbeugel van composiet. Composiet komt uit de tandartsenwereld en  wordt ook gebruikt voor vullingen in het gebit. Het kan dus goed tegen vocht en het leidt niet tot allergische reacties.

Het grote voordelen van deze beugel is:

- Pijnloze behandeling

- blijft lang zitten (in tegenstelling tot de kunststof beugels of plakbeugels die nog wel eens van de nagel vallen)

- goed te combineren met een extra metalen beugel

- allergie vrij

- toepasbaar bij kwetsbare doelgroepen zoals mensen met DM1, DM2, Reuma.

 

 

 

 

Nagelbeugels zijn er in verschillende soorten. Van metalen veertjes en composiet  tot kunststof. De keuze van de beugel is afhankelijk van de situatie/gezondheidstoestand van de persoon en de persoonlijke keuze van de klant. Zo kan de kunststofbeugel vrijwel onzichtbaar worden als je je nagels bedekt met nagellak.

Nieuw is ook de segmententechniek van composiet of polyacryl voor het vullen van hoekjes, en tegen ingroeiend nagels.

Traumanagel, die bijna niet groeit. De nagel komt ook niet over de teentop heen. Ik ga de segmenten techniek van composiet hier toepassen om de hoekjes op te vullen zodat de nagel weer recht wordt en een kans krijgt om over de teentop heen te groeien. Omdat dit een traumanagel is, groeit de nagel heel langzaam. het kan dus wel een jaar of langer duren voordat de nagel weer over de teentop groeit. 

Hier heb ik een segment van composiet geplaatst. Aan de linkerkant van de nagel zit het segment al. Rechts moet hij nog geplaatst worden. Op de foto zie je hoe een segment er uit ziet. 

Hier is de nagel klaar. Deze mijnheer heeft nu weer een redelijk normale nagel. Dit kan maandenlang blijven zitten. Af en toe moet hij voor controle komen om te checken of alles nog goed vast zit en of de segmenten er misschien vanaf kunnen. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb